![Cargando Eventos](https://www.naturallibres.com/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/resources/images/tribe-loading.gif)
- Este evento ha pasado.
Sobre el evento
Bolets: el secret més ben guardat
Xerrada + Tast de tapes boletaires
Amb els micòlegs Joan Montón, Laia Ribas, i la cuina de Casa Falip d’Alins
Divendres 23 de setembre a les 19:00h.
Per apuntar-se a la trobada, envia un correu electrònic a naturallibres@gmail.com o un WhatsApp al 626534710
«… explicava que el veritable regne dels bolets estava amagat sota terra, allà on mai arribava el sol. Deia que només els bolets castigats a pena de mort o desterrats del regne sortien a la superfície de la terra. I que allà morien a causa del sol, per culpa de la mà de l’home o trepitjats pels animals. En canvi, el veritable regne dels micelis, li deia, era immortal.» OLGA TOKARCZUK
El món dels fongs és tot un misteri pel comú dels humans, però divendres 23 de setembre els coneixerem una mica més, en una xerrada que tindrà lloc a les 19:00h a NaturaLlibres, amb la Vicepresidenta de la Societat Catalana de Micologia Laia Ribas i Joan Montón, autor d’una Guia pràctica de bolets que podeu comprar a la llibreria.
Aprendrem quin és el moment d’anar a buscar bolets i omplirem el cistell de consells; ens explicaran els hàbitats on podem trobar camagrocs, fredolics, llenegues, moixernons, rossinyols, múrgoles, pets de llop… Coneixerem els estris adequats per collir-los, així com la legislació vigent al respecte en diferents territoris; ens mostraran quins són els principals bolets comestibles i com distingir-los dels tòxics per evitar ensurts i confusions perilloses; desmuntarem falses creences sobre la comestibilitat dels fongs… i, per acabar la trobada, gaudirem d’un tast de tapes boletaires a càrrec de Casa Falip d’Alins*.
~ MENÚ ~
Aperitiu de bolets en vinagre
Caneló de bolets
Remenat de bolets
Quiche de bolets
Copa de cava
* El tast de tapes té un preu de 10€ per persona.
Abans, a les 18:00h, els petits boletaires podran assistir al contacontes Aquests bolets estan sonats!, amb la biòloga Mar Hurtado. Més informació >>
La trobada forma part de les VIII Jornades Micològiques organitzades pel Parc Natural de l’Alt Pirineu.
JOAN MONTÓN és aficionat als bolets des de fa més de 35 anys. Membre de diverses societats micològiques, diu de si mateix: «he estat i sóc alumne de micòlegs de renom internacional, i n’he après moltes coses, però encara n’he d’aprendre més». Es dedica al treball de camp recorrent diferents hàbitats de la nostra geografia i, amb molt de rigor, observa, recull i fotografia bolets. Complementa la investigació amb la microscòpia corresponent per identificar correctament cada bolet, i té recopilades en una base de dades més de 1.300 espècies. És autor de la Guia pràctica de bolets i ha col·laborat a diverses publicacions de la Societat Catalana de Micologia i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Recentment va passar a ser membre de la Societat Ibèrica de Micologia i va cedir al Global Biodiversity Information Facility (GBIF) més de 5.000 observacions de la seva base de dades.
LAIA RIBAS és micòloga i vicepresidenta de la Societat Catalana de Micologia, fundada l’any 1973 per un grup de naturalistes que tenien en comú l’interès pel coneixement dels bolets. Influïts pels treballs de Font i Quer, Codina, Malençon, Bertaux, entre altres mestres de la micologia, el seu objectiu principal és l’estudi, la divulgació i la conservació dels fongs. El grup inicial de 75 fundadors ha anat augmentant fins als 300 socis a l’actualitat.
JOSEP MARIA és ara el nostre veí de CASA FALIP d’Alins, però abans era el chef en cap del restaurant Lumine de Tarragona, guardonat amb nombrosos premis gastronòmics. Té un molt bon ull per trobar bolets on altres no els veuen i un gust exquisit per preparar amb ells plats delitosos.