• 0 artículos - 0.00
      • No hay productos en el carrito

    15 noviembre

    Trobades NL. Els últims nens al bosc: Dèficit de natura i salut en la infància

    Cargando Eventos
    • Este evento ha pasado.

    Sobre el evento

    C/ Roda 4, Casa Xurret
    Alins,Lleida25574España
    15 noviembre, 2022
    18:30 - 20:00

    Els últims nens al bosc: Dèficit de natura i salut en la infància

    II Cicle de Xerrades de Ciència al Parc Natural de l’Alt Pirineu

    Amb els investigadors Mireia Gascon i Jordi Sunyer

    Dimarts 15 de novembre a les 18:30h.

    Per apuntar-se a la trobada, envia un correu electrònic a naturallibres@gmail.com o un WhatsApp al 626534710
    «Qui contempla la bellesa de la terra troba reserves de fortalesa que duraran tot el que duri la vida.» RACHEL CARSON

    Anar d’acampada, enfilar-se als arbres, córrer pel bosc, atrapar insectes, recollir flors silvestres, capbuçar-se dins les fulles de tardor seques… Aquests són els plaers d’una infància lliure que molts nanos de les generacions actuals no coneixen. Els nostres fills s’han distanciat cada cop més de la natura, adoptant unes rutines que condueixen a enfermetats com l’obesitat epidèmica, el trastorn per dèficit d’atenció, l’atrofia sensorial, l’aïllament o la depressió. D’això tracta el llibre Los últimos niños en el bosque, de Richard Louv, i d’això parlarem dimarts 15 de novembre a les 18:30h amb els investigadors de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) la biòloga experta en epidemiología ambiental Mireia Gascon i i el catedràtic en Medicina Preventiva i Salut Jordi Sunyer, en un col·loqui obert al públic que moderarà l’ecòleg Oriol Grau a NaturaLlibres, dins del II Cicle de Xerrades de Ciència al Parc Natural de l’Alt Pirineu.

    Disertarem sobre la relació entre natura i salut, coneixerem les darreres investigacions al respecte, ens preguntarem per què els nens i els adolescents (i tota la resta de nosaltres) necessitem una exposició directa als espais verds i blaus per a un desenvolupament físic, emocional i espiritualment sa; ens explicaran com la naturalesa pot ser una teràpia alternativa, addicional o preventiva en els mals que pateix la nostra societat; debatrem sobre l’impacte de les noves tecnologies en la salut anímica dels infants i reflexionarem sobre els hàbits de vida rurals en oposició als urbans.

    «Vaig a la natura per calmar-me i curar-me i perquè els meus sentits tornin a sintonitzar una vegada més.» JOHN BURROUGHS

     

    MIREIA GASCON és biòloga amb  àmplia i variada experiència en recerca en l’àmbit de l’epidemiologia ambiental. Durant el seu doctorat es va centrar en estudiar l’impacte de les exposicions pre i postnatals a productes químics sobre la salut infantil. Actualment centra la seva investigació en estudiar els impactes en la salut de l’entorn urbà i la planificació del transport. Des del gener del 2019 també coordina el seguiment postnatal de la cohort de naixement Barcelona Life Study Cohort (BiSC), que té per objectiu estudiar els impactes de l’exposició prenatal a contaminació de l’aire en el neurodesenvolupament dels nadons, així com altres impactes en la salut. El 2019 va rebre la beca Miguel Servet per estudiar els efectes de les exposicions ambientals durant els primers anys de vida sobre el sistema immunitari i els mecanismes d’aquests efectes, inclòs l’estudi de la microbiota intestinal.

    JORDI SUNYER és cap del programa de Salut infantil de l’ISGlobal i catedràtic de Medicina preventiva i salut pública de la Universitat Pompeu Fabra. El 2006 va cofundar el CREAL, avui ISGlobal. És metge per la Universitat de Barcelona (1980) i especialista en medicina familiar i comunitària (1984), així com doctor per la mateixa universitat (1989). Ha estat professor visitant de la Universitat Johns Hopkins (1994-95 i 2003-2009). La seva recerca s’ha centrat en l’efecte dels contaminants orgànics persistents, els disruptors hormonals i la contaminació de l’aire en l’asma, la funció pulmonar, l’obesitat i el neurodesenvolupament dels infants. És el director de la cohort de nounats INMA.

     

    Compartir: