- Este evento ha pasado.
Sobre el evento
La clau dels bolets. Sortida guiada de recol·lecció i identificació de
bolets al bosc de Virós + dinar boletaire
Amb el micòleg Enric Gràcia i els fogons de Casa Falip d’Alins
17 d’octubre
Per participar a l’activitat, envia un correu electrònic anaturallibres@gmail.com o un WhatsApp al 626534710
La temporada boletaire ha començat. Des de fa uns dies ja se’n poden trobar alguns exemplars. Així que agafeu cistell i ganivet, que sortim a plegar rovellons, fredolics, camagrocs… I ho farem acompanyats amb tot un expert en el regne dels fongs com és el micòleg Enric Gràcia, el professor de micologia de la Universitat de Barcelona que tantes coses ens va descobrir al programa de TV3 Caçadors de bolets. I ho continua fent a través del seu bloc, les seves xarxes socials i llibres com el que just acaba de publicar: La clau dels bolets.
Amb ell descobrirem la gran diversitat d’espècies existents al Parc Natural de l’Alt Pirineu, aprendrem a reconèixer amb seguretat un cep i no dubtarem mai més quan siguem davant d’un rossinyol de roureda, un molleric calçat o una greixa. L’Enric ens explicarà qui són aquests habitants del bosc que ens apassionen tant, com viuen i la feina que fan. Serà el proper diumenge 17 d’octubre, en una sortida guiada pel bosc de Virós que finalitzarà amb un dinar boletaire elaborat pel nostre veí i cuiner Josep Maria de Casa Falip d’Alins, que transformarà aquests regals de la boscúria en un veritable tresor gastronòmic.
~ MENÚ ~
Pica-pica de pastor
Remenat de bolets amb ous de gallines súper felices.
Goulash de vedella pallaresa amb bolets
Tatin amb pomes d’alta muntanya i gelat d’arròs amb llet
Pa de Tírvia, aigua, vins i cava
Preu d’inscripció: 30€
ENRIC GRÀCIA. Conegut pel gran públic com el micòleg del programa Caçadors de bolets, és doctor en Biologia i ha estat professor de Micologia i Micologia Aplicada a la Universitat de Barcelona. Ha portat a terme l’activitat de recerca en el camp de la taxonomia i el cultiu de fongs micorrízics i saprofítics comestibles. Té una àmplia experiència en recerca i divulgació micològica mitjançant publicacions científiques, congressos, llibres, màsters, conferències, cursos i programes de ràdio i televisió. S’estima els bolets i contribueix a la Viquipèdia amb aquesta temàtica. El seu últim treball publicat és La clau dels bolets, una guia que trobareu a NaturaLlibres.
El JOSEP MARIA és ara el nostre veí de Casa Falip d’Alins, però abans era el chef en cap del restaurant Lumine de Tarragona, guardonat amb nombrosos premis gastronòmics. Té un molt bon ull per trobar bolets on altres no els veuen i un gust exquisit per preparar amb ells plats delitosos.
«Un día consiguió dar con un sitio, allá en el confín de los bosques de la alta montaña, que según parecía nunca antes había sido descubierto por ningún buscador de setas y, menos aún, expoliado y devastado por las hordas de lugareños recolectores (…) Y entonces el sitio resultó ser no solo un sitio, sino más bien un país entero en su imaginación, donde el país de las setas se extendía a lo largo de horas y horas y se tornaba inagotable, como un continente. Dondequiera que mirase, caminase, corriese, cayese al suelo, se desviase, hiciese un requiebro o saltase sobre un arroyo, cañada o monolito de madera muerta: todo era amarillo, amarillo y más amarillo…»
PETER HANDKE. Ensayo sobre el loco de las setas >>
Per assistir a la trobada, envia un correu electrònic a
naturallibres@gmail.com o un WhatsApp al 626534710