• 0 artículos - 0.00
    • No hay productos en el carrito

17 abril

Trobades NL. Una breu i atzarosa història de la vida

Cargando Eventos
  • Este evento ha pasado.

Sobre el evento

C/ Roda 4, Casa Xurret
Alins, Lleida 25574 España
17 abril, 2022
19:00 - 21:00

Una breu i atzarosa història de la vida

Xerrada i sortida d’observació astronòmica amb pícnic estelar
Amb el científic Joan Anton Català Amigó i la guia Montse Ballbè

Diumenge 17 d’abril

Per apuntar-se a la trobada, envia un correu electrònic a naturallibres@gmail.com o un WhatsApp al 626534710

Quantes coses han hagut de passar per a que avui estem aquí, en aquest racó de l’univers! Vivim dins un planeta format a base de col·lisions, on cada xoc va ser una batalla a vida o mort. Uns combats colossals als que la Terra va sobreviure… de xiripa! Així que aquí estem, com a resultat d’innumerables successos, alguns dels quals altament improbables i casuals. D’aquestes casualitats i del llibre Una breu i atzarosa història de la vida ens parlarà el divulgador científic Joan Anton Català Amigó el proper diumenge 17 d’abril a les 20:00h, en conversa amb la Montse Ballbè, guia especialitzada en observacions astronòmiques.

Amb el Joan Anton Català Amigó descobrirem que…

  • Si el temps no avancés sempre cap endavant…
  • Si l’univers no progressés constantment cap al desordre…
  • Si la relació entre partícules i forces fos lleugerament diferent…
  • Si la distància entre la Terra i el Sol no fos l’adequada…
  • Si no hagués arribat aigua extraterrestre…
  • Si la Terra no hagués patit el xoc catastròfic pel qual es va crear la Lluna…
  • Si el carboni i l’atmosfera no regulessin la temperatura planetària…
  • Si els volcans no haguessin omplert l’atmosfera primitiva de metà…
  • Si el nostre planeta no tingués camp magnètic…
  • Si la superfície de la Terra no estigués fragmentada…
  • Si no s’haguessin produït extincions massives, com la dels dinosaures…

…els humans no existiríem!

I si les conjuncions còsmiques ens ho permeten, acabarem la trobada amb una sortida d’observació astronòmica a càrrec d’Obaga Activitats i un picnic estelar preparat per Casa Falip d’Alins. Sondejarem el cel brillant del Pirineu amb un telescopi terrestre, contemplarem una Lluna que és un regal —fruit d’una altra apoteòsica casualitat— i brindarem a l’Infinit amb una copa de vi COTA730 pel magnífic experiment de la vida.

Preu d’inscripció: 10€ per persona
Inclou: Assistència a la xerrada + descompte del 10% en la compra del llibre Una breu i atzarosa història de la vida + Sortida d’observació astronòmica amb Obaga Activitats + Pícnic estelar de Casa Falip (consistent en un entrepà lunar, brownie sideral i copa de vi COTA730).

«Potser el sentit de la vida és perdurar, i amb aquest objectiu farà tot el possible per aconseguir-ho. Potser el sentit de la nostra és contribuir a fer que els que vinguin després puguin gaudir del seu pas per la vida amb tot el que això comporta.»

 

JOAN ANTON CATALÀ AMIGÓ està fascinat per la llum de les estrelles des de ben petit, i la seva curiositat per entendre el comportament de la natura, des del món subatòmic fins a l’univers, l’ha acompanyat tota la vida. És màster en Astronomia i Astrofísica i llicenciat en Ciències Químiques en l’especialitat de Quàntica. Sent la necessitat de compartir les meravelles del cosmos, i és conferenciant assidu, col·laborador habitual dels mitjans de comunicació i autor de diversos llibres de divulgació científica, entre els quals 100 qüestions sobre l’univers (en català i castellà), Guia d’observació del cel per a nois i noies100 històries de l’aventura espacial Una breu i atzarosa història de la vida. Se’l pot seguir a xarxes socials @estelsiplanetes i al seu web personal.

MONTSE BALLBÈ és llicenciada en Geografia, guia interpretadora del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Viu la natura de dia i de nit. Gaudeix amb les raquetes de neu a l’hivern, amb el so de la brama a la tardor, amb les flors canviants de primavera i els estanys a l’estiu… i amb els cels brillants del Pirineu durant tot l’any. Les seves especialitats són l’astronomia i els guiatges de natura. «M’agrada la feina que faig —diu—, pel somriure que veig i sento en les persones que acompanyo, i perquè noto que alguna cosa canvia dins seu».

 

Compartir: