- Este evento ha pasado.
Sobre el evento
Els boscos de Shakespeare
Xerrada + Lectura dramatitzada
Amb el dramaturg Marc Rosich i l’actriu Ester Cort
Dissabte 22 d’abril a les 19:00h
Per apuntar-se a la trobada, envia un correu electrònic a naturallibres@gmail.com o un WhatsApp al 626534710
«Qui pot mobilitzar un bosc ni manar a l’arbre que
arrenqui la seva arrel del sí de la terra?»
Sense dubte, William Shakespeare, que va créixer en un poblet frondós de Warwickshire, Anglaterra, i que va omplir d’arbres les seves obres de teatre. Dissabte 22 d’abril ens passejarem pels passatges arboris de les seves comèdies i drames en una xerrada amb el dramaturg Marc Rosich i una lectura dramatitzada a càrrec del director teatral i l’actriu Ester Cort.
Ens endinsarem dins del bosc d’Arden amb els personatges de Al vostre gust… aguaitarem entre el follatge de Birnam que va desafiar a Macbeth… entrarem en l’espessor del Somni d’una nit d’estiu i en l’ombradissa de Titus Andrònic… Boscos que són molt més que un escenari i que formen part del dramatis personae: boscos que es mouen, boscos-refugi, boscos-desig, boscos-misteri, boscos-màgics, boscos-salvatges, boscos-perill:
«Els senders del bosc són amples i espaiosos;
però hi ha paratges solitaris que la Natura sembla
haver disposat per al crim i la violència.»
Coneixerem els significats del bosc per Shakespeare, espais on pot passar qualsevol cosa… Com qualsevol cosa podrà succeir dissabte 22 d’abril a NaturaLlibres amb Marc Rosich, que al 2012 va posar en escena —juntament amb Calixto Bieito— una obra dedicada als boscos de Shakespeare: Forest.
«No vulguis absentar-te d’aquest bosc,
perquè hi romandràs, vulguis o no.»
MARC ROSICH és dramaturg i director d’escena, llicenciat en periodisme i en traducció per la UAB, forma part de l’equip directiu d’Òpera de Butxaca i Nova Creació. S’ha format en escriptura dramàtica a la Sala Beckett de Barcelona. Imparteix classes de dramatúrgia a la mateixa Sala Beckett i a l’ESAD de l’Institut del Teatre.
Els seus textos teatrals i les seves adaptacions s’han pogut veure al TNC, Teatre Lliure, CDN, Sala Becket, Tantarantana, etc. Entre els seus textos orginals destaquen Isadora a l’armari, Jacuzzi, Les nits de salustiana, ASAP, A tots els que heu vingut, A mí no me escribió Tennessee Williams, Car Wash, Rive Gauche, N&N, Party Line, Surabaya i Copi i Ocaña al purgatori. Entre les adaptacions d’obra narrativa i clàssics, destaquen: Pedra de tartera, Mequinensa, Mort de Dama, Falstaff, Hedda Gabler, Las dos bandoleras o Fuegos. Ha sigut col·laborador habitual de Calixto Bieito en la dramatúrgia d’espectacles internacionals com Forests, Leonce und Lena, Camino Real, El gran teatro del Mundo, Voices, Don Carlos o Tirant lo Blanc.
Acaba de signar el text i la direcció d’escena del musical de Dagoll Dagom L’alegria que passa, a partir de Rusiñol. Entre els seus altres muntatges musicals destaquen les dramatúrgies per a la Infanticida, a partir de Víctor Català, amb música de Clara Peya —Premi de la Crítica al millor musical 2021— i Limbo, de la Cia Impuxibles, així com la direcció i dramatúrgia dels espectacles Ocaña, Reina de las Ramblas —Premi de la Crítica al millor musical 2020—, La bruixa de la Tramuntana amb música de Carles Pedragosa, Renard o el llibre de les bèsties, amb música de Clara Peya —Premi de la Crítica i Premi Butaca al millor espectacle familiar 2016— i La dona vinguda del futur, amb música de Guille Milkyway —Premi Butaca al millor espectacle familiar 2013.
En el camp de l’òpera contemporània, ha estrenat, entre altres, Diàlegs de Tirant e Carmesina, amb música de Joan Magrané, i les òperes Andrómeda encadenada, Java Suite, Lord Byron i La Cuzzoni, totes quatre amb música d’Agustí Charles.